Gevulde kalkoen met sobrasada
40 min bereidingstijd + afkoelen
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Smelt in een steelpan de reuzel of boter op laag vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de chorizo in stukjes. Maal de chorizo in de keukenmachine of in twee porties in de hakmolen fijn. Voeg de gesmolten reuzel of boter, de beide soorten paprikapoeder, de oregano en de azijn toe. Maal nogmaals tot het mengsel zacht en smeerbaar is. Breng de sobrasada zo nodig beter op smaak met extra paprikapoeder, azijn en een beetje zout en peper. Schep de sobrasada in een pot en bewaar afgedekt in de koelkast.Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
- Snijd de kalkoenfilets open zodat er een envelop ontstaat om te vullen. Druppel er de honing in en vul ze elk met 80-100 gram sobrasada. Steek de filets met cocktailprikkers goed dicht. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kalkoenfilets rondom goudbruin. Hak intussen de peterselie fijn. Rasp de manchego.
- Leg de kalkoenfilets in de ovenschaal; bewaar het bakvet in de pan. Meng 100 gram rösti met de kaas en een kwart van de peterselie. Verdeel het röstimengsel over de kalkoenfilets en druk stevig aan.
- Bak de kalkoenfilets in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten verder gaar. Bereid intussen de rest van de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil eraf en snijd de citroen in partjes.
- Schenk de laatste 2 eetlepels olijfolie bij het kalkoenbakvet en verhit weer. Fruit de knoflook 1 minuut. Schep de tuinbonen erdoor en bak ze in 5-6 minuten op matig vuur beetgaar.
- Schep de citroenrasp en de rest van de peterselie door de tuinbonen. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kalkoenfilets in plakjes en leg ze op een voorverwarmde schaal. Schep er de tuinbonen bij.
- Serveer met de rösti en partjes citroen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 890 kcal
- 51 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 50 g koolhydraten
- 53 g eiwit
- 10 g vezels
- 3,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen